Mitä tehdä kun puhelin ei lataudu

Jos puhelin ei lautaudu, vika voi olla niin akussa, latausportissa tai puhelimen asetuksissa.

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä tehdä kun puhelin ei lataudu.

Tarkista puhelimen laturi

Ensimmäinen askel on tarkistaa, että puhelin on liitetty oikein. Tarkista, että latausporttiin on liitetty oikea laturi ja että latausportti on puhdas. On tärkeää, että laturi on se, joka tuli alun perin puhelimen mukana. Jos et ole varma, siirry asiakaspalveluun ja tarkista, onko puhelimelle olemassa laturia.

Varmista myös, että laturi on kytketty oikein. Jos olet käyttänyt ulkoista virtalähdettä, varmista, että virtalähde on kytketty oikein. Jos olet käyttänyt USB-laturia, tarkista, että se on liitetty USB-sovittimeen ja se on liitetty tietokoneeseen tai virtalähteeseen.

iPhonen ei-sertifioidut Lightning-liitännän lisävarusteet

Jotkut iPhone-käyttäjät käyttävät ei-sertifioituja Lightning-liitännän lisävarusteita, kuten latureita ja kaapeleita. Nämä ei-sertifioidut lisävarusteet eivät aina toimi oikein, ja ne voivat aiheuttaa latausongelmia. Tästä syystä on aina parasta käyttää Apple-sertifioituja lisävarusteita.

Käynnistä puhelin uudelleen

Seruaava askel lataamisongelmien ratkaisemiseksi on puhelimen uudelleenkäynnistäminen. Usein virheilmoitukset ja epäkohdat katoavat, kun uudelleenkäynnistät puhelimen. Jos haluat käynnistää puhelimen uudelleen, paina ja pidä painettuna virtapainiketta. Kun näytön merkkivalot syttyvät, vedä virtapainike pois ja odota, että puhelin käynnistyy uudelleen.

Likainen tai rikkoutunut latausportti

Jos puhelimesi ei lataudu, kun laturi on kytketty oikein, se voi olla, että latausportti on likainen tai rikkoutunut. Siinä tapauksessa on hyvä tarkistaa, onko portti puhdas. Voit tehdä tämän käyttämällä puhdistusharjaa tai erityisen puhdistusliuoksen, joka on tarkoitettu puhelinten latausporttien puhdistamiseen. Varmista, että portti on kuivunut, ennen kuin yrität liittää laturin uudelleen.

Jos latausportti on rikkoutunut, se on vaihdettava. Tämä tarkoittaa, että sinun on käännyttävä valtuutetun huoltoaseman puoleen.

Suorita laitteen resetointi

Jos edelliset vaiheet eivät auttaneet, voit yrittää suorittaa puhelimen resetoinnin. Resetoinnin avulla voit poistaa ongelmia, joita laitteessa saattaa olla, ja se voi auttaa ratkaisemaan akun lataamiseen liittyviä ongelmia. Resetoinnin jälkeen laitteesi pitäisi alkaa lataamaan normaalisti.

Viallinen akku

Jos latausportti on puhdas ja laturi on kytketty oikein, ja puhelinta ei käytetä lataamisen aikana, se voi olla, että puhelimen akku on viallinen. Tavallisesti alkuperäisissä akuissa on harvoin sellaista vikaa, joka estää puhelimen latauksen.

Kuitenkin jos olet vaihtanut akun halvempaan tarvikeakkuun, voi tarvikeakku olla vioittunut.

Tässä tapauksessa on parasta tehdä puhelimen akun vaihto itse tai kääntyä valtuutetun puhelinhuollon puoleen.

Tarkista laitteen asetukset

Voit myös tarkistaa, että laitteen asetukset ovat oikein. Jotkin laitteet voivat olla asetettu niin, että ne estävät akun latautumisen. Tarkista laitteen asetukset ja varmista, ettet ole estänyt akun lataamista. Voit myös asettaa laitteen lataamaan vain verkon kautta, jotta akku saa tarvittavan virtalähteen.

Yhteenveto

Puhelimen lataamiseen liittyviä ongelmia voi olla vaikea vianmäärittää. Tarkista ensin, että laturi on kytketty oikein ja että latausportti on puhdas. Varmista myös, että käytät sertifioituja lisävarusteita. Jos kaikki edellä mainitut asiat on tarkastettu, mutta puhelin ei silti lataudu, sinun tulee kääntyä valtuutetun puhelinhuollon puoleen.