Akun vaihto puhelimeen

Akun vaihto puhelimeen (OHJEET)

Jos puhelin ei toimi enää yhtä hyvin kuin ennen, saattaa olla aika vaihtaa akku. Tässä artikkelissa näytämme, miten akun vaihto puhelimeen onnistuu helposti.

Tarvitset ruuvimeisselin ja uuden akun. Noudata näitä ohjeita, niin saat uuden akun hetkessä.

Mitä työkaluja tarvitaan akun vaihtamiseen?

Oikeiden työkalujen ja materiaalien avulla akun vaihto puhelimeen on melko yksinkertainen prosessi. Ennen kuin aloitat, tässä ovat tarvitsemasi materiaalit ja työkalut:

Työkalut:

  • Vaihtoakku
  • Muovinen avaustyökalu
  • Ohut muovinen tai metallinen taltta
  • Phillips ristipääruuvimeisseli
  • Imukuppi

Monet uusia akkuja myyvät liikkeet myyvät myös akun vaihtoon tarkoitettuja työkalusettejä varsin edulliseen hintaan.

Kun sinulla on kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut, voit aloittaa.

Kun takapaneeli on irrotettu, sinun pitäisi nähdä puhelimen akku. Jos se on kiinnitetty liimalla, voit joutua käyttämään kuumailmapuhallinta tai hiustenkuivaajaa liiman irrottamiseksi. Kun liima on pehmennyt, voit irrottaa akun varovasti taltta- tai pinseteillä.

Kun vanha paristo on poistettu, voit asettaa uuden pariston paikalleen. Varmista, että positiivinen ja negatiivinen napa on kytketty oikein. Aseta sitten ruuvit, takapaneeli ja paristokotelon kansi takaisin paikoilleen.

Näillä materiaaleilla ja työkaluilla voit vaihtaa puhelimen akun ja saada sen taas toimimaan.

1. Osta uusi akku

Ensin on ostettava uusi akku. Voit ostaa uuden akun puhelimen valmistajalta joko verkosta tai kaupasta. Tämä voi kuitenkin olla kalliimpaa kuin ostaminen ulkopuoliselta myyjältä. Kolmannen osapuolen myyjät tarjoavat akkuja yleensä paljon halvemmalla, ja ne ovat usein yhteensopivia useiden eri puhelinmallien kanssa.

Toinen vaihtoehto on ostaa akku verkkokaupasta, kuten Amazonista tai eBaysta. Tämä on usein hyvä vaihtoehto, sillä voit löytää erilaisia puhelimeen sopivia akkuja yhdestä paikasta. Voit myös lukea muiden asiakkaiden arvosteluja, jotka auttavat sinua tekemään tietoon perustuvan päätöksen.

2. Sammuta puhelin ja irrota takansi

Aloita sammuttamalla puhelin. Poista sitten puhelimen takakansi. Näin pääset käsiksi akkuun.

Puhelimen takakansi voidaan irrottaa poistamalla ruuvit puhelimen takaosasta Phillips-ruuvimeisselillä. Käytä sitten imukuppia takapaneelin irrottamiseen. Saatat joutua käyttämään avaustyökalua irrottaaksesi takapaneelin varovasti.

Kun olet irrottanut takapaneelin, näet akun, joka on yleensä kiinnitetty puhelimeen muutamalla pienellä ruuvilla. Kun olet irrottanut ruuvit, voit vetää akun varovasti ulos puhelimesta.

3. Aseta uusi akku paikoilleen ja kiinnitä puhelimen takakansi

Ota nyt uusi akku ja aseta se puhelimeen. Varmista, että se on kunnolla paikallaan, ja aseta sitten takakansi takaisin paikalleen. Kun takakansi on paikoillaan, käynnistä puhelin, ja sinun pitäisi olla valmis!

Jos akun vaihtamisen jälkeen puhelimesi ei vieläkään pidä latausta, kyse voi olla jostain muusta ongelmasta. Tässä tapauksessa sinun kannattaa viedä puhelin ammattilaiselle tarkempaa diagnoosia varten.

4. Uuden akun testaaminen

Kun haluat testata uuden akun. Käynnistä puhelin ja lataa se täyteen. Kun puhelin on ladattu, irrota se laturista ja katso, kuinka kauan se pysyy päällä ilman pistoketta. Jos akku toimii oikein, sen pitäisi pysyä päällä vähintään muutaman tunnin. Jos se ei pysy päällä, akussa tai puhelimessa voi olla ongelma.

Tarkkaile lopuksi akun varaustilaa ajan mittaan. Jos huomaat, että akku ei kestä niin kauan kuin pitäisi, saattaa olla aika vaihtaa akku uudelleen.

Puhelimen uuden akun testaaminen on tärkeä vaihe, jotta voit varmistaa, että se toimii oikein ja turvallisesti. Kun käytät aikaa uuden akun asianmukaiseen asentamiseen ja testaamiseen, voit varmistaa, että puhelimesi toimii oikein ja tehokkaasti.

Yhteenveto

Puhelimen akun vaihtaminen on helppo ja yksinkertainen prosessi. Jos mielenkiintoa löytyy, kannattaa kokeilla akunvaihtoa itse, sen sijaan että puhelimen veisi kalliiseen huoltoon.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että puhelimen akunvaihto itse, saattaa mitätöidä takuun.