Puhelimen turvallisuuden ohjeet: kuinka pitää puhelin huippukunnossa

Puhelimen turvallisuudesta huolehtiminen on tärkeä osa puhelimen käyttöä. Oikein käytettynä puhelinta voi suojata tarpeettomilta vahingoilta ja vaurioilta. Puhelinten vaurioituminen on aina valitettava tapahtuma, josta aiheutuu taloudellisten ongelmien lisäksi paljon käytännön ongelmia. 

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joilla voit pitää puhelimesi kunnossa ja varmistaa sen turvallisuuden:

Pidä puhelin ajan tasalla: Varmista, että puhelimessa on uusimmat tietoturvaominaisuudet ja vikakorjaukset. Apple ja Googlen Android julkaisevat järjestelmäpäivityksiä usein. Kannattaa varmistaa, että omassa puhelimessa on aina uusin järjestelmäversio. Vanhentuneet järjestelmäversiot tekevät puhelimista alttiita hakkereille ja viruksille.

Käytä näytönsuojaa: Käytä näytönsuojaa suojellaksesi puhelimesi näyttöä naarmuilta ja halkeamilta. Näytönsuojakalvo on hyvin halpa tapa välttyä huomattavasti kalliimmalta näytön halkeamiselta. Puhelimelle voi aina käydä monenlaisia vahinkoja ja havereita. Näytönsuoja on must.

Käytä koteloa: Käytä koteloa puhelimen suojaamiseksi putoamisilta, naarmuilta ja muilta vaurioilta. Puhelimen suojakotelo on hyvä keino suojata puhelinta iskuilta ja putoamiselta. Sen lisäksi suojakotelot ovat tyylikkäitä ja käytännöllisiä.

Pidä puhelin kuivana: Pidä puhelin kuivana välttämällä sen käyttöä sateessa tai veden lähellä. Jos puhelin kastuu, kuivaa se välittömästi ja vältä sen käynnistämistä, kunnes se on täysin kuiva. Puhelimen kastuminen on hyvin ikävä vaiva, joka aiheuttaa monenlaisia suuria ongelmia. Puhelimen kastumista kannattaa aina välttää mahdollisimman paljon.

Pidä puhelin viileänä: Pidä puhelin viileänä välttämällä pitkäaikaista altistumista kuumuudelle, esimerkiksi jättämällä se autoon kuumana päivänä. Korkeat lämpötilat voivat vahingoittaa puhelimen akkua ja muita komponentteja. Poikkeuksellisen kuumuuden vallitessa puhelimen normaali toiminta voi häiriintyä merkittävästi.

Pidä puhelin ladattuna: Pidä puhelin ladattuna kytkemällä se verkkovirtaan, kun akku on tyhjä. Vältä puhelimen ylilataamista, sillä se voi vahingoittaa akkua ajan mittaan. Puhelimen liian pitkä lataaminen on ongelma, joka haittaa akunkestoa pitkän ajan kuluessa. Kun puhelimen akku on ladattu lähes täyteen, puhelin kannattaa irrottaa laturista. Toisaalta puhelimen akun latausta ei kannata päästää nollaankaan.

Pidä puhelin turvassa: Pidä puhelin turvassa asettamalla salasana tai sormenjälkilukko ja vältä jättämästä puhelinta julkiseen paikkaan, josta se voidaan helposti varastaa. Salasana on helppo ja halpa keino estää puhelimen väärinkäyttö. Kun puhelin joutuu vääriin käsiin, salasanat vaikeuttavat puhelimen rikollista hyödyntämistä todella paljon.

Ole tarkkaavainen ympäristöstäsi: Ole tarkkana ympäristöstäsi, kun käytät puhelinta, erityisesti ruuhkaisilla alueilla tai yöllä. Muista, että muutkin voivat nähdä mitä sinä näet puhelimen ruudulla. Takaasi kulkeva ihminen voi nähdä sen mitä puhelimen näytöllä näkyy. Kun katsoo arkaluonteisia, esimerkiksi pankkitietoja, kannattaa tämä tehdä niin, että muut ja tuntemattomat eivät näe mitä puhelimen näytöllä näkyy.

Käytä vain hyviä applikaatioita ja turvallisia nettisivuja, kuten https://www.ninjacasino.com/fi/kolikkopelit. Väärennetyt sivut ja huonon tietoturvan verkkopalvelut ovat aina riski.

Vältä kolmannen osapuolen latureita: Vältä kolmannen osapuolen latureita tai kaapeleita, sillä ne eivät välttämättä ole turvallisia ja voivat vahingoittaa puhelinta. Maailmalla on tapahtunut useita onnettomuuksia piraattilatureilla. Tällaiset laturit voivat pahimmillaan olla hengenvaarallisia. Käytä ainoastaan aitoja latureita.