iphone 15

Onko iPhone 15 paras puhelin live-sisällön tuottamiseen?

Tänä päivänä sisältöä luodaan todella paljon nimenomaan puhelimien avulla. Ne ovat näppäriä välineitä, jotka kulkevat mukana missä tahansa ja ominaisuuksiltaan tarjoavat hyvät lähtökohdat sisällön luomiselle. Merkkejä ja malleja riittää, ja tässä artikkelissa päätimme katsastaa millaista tarjottavaa uudella iPhone 15 -mallilla on sisällön tuottamisen osalta.

Applen uusi malli, iPhone 15 ja sen eri versiot, tulivat myyntiin syksyllä 2023. Aivan kuten muissakin malleissa, tähän uutukaiseen kuuluu yhteensä neljä erilaista versiota, eli perusmalli 15, suurikokoisempi 15 Plus sekä kaksi erilaista Pro-mallia, 15 Pro ja 15 Pro Max. iPhone 15 on herättänyt paljon mielenkiintoa ja me halusimme tarkastella puhelimen ominaisuuksia hieman tarkemmin, etenkin sisällön tuottamisen kannalta.

Sisältöä tuotetaan tänä päivänä todella paljon puhelimella, slllä monien mallien ominaisuudet ovat niin hyvälaatuiset, että esimerkiksi kuvien ottaminen puhelimella onnistuu lähestulkoon ammattilaisen tavoin. Mutta millä tavoin iPhone 15 pärjää sisällön tuottamiseen?

Uuden iPhone 15 mallin tärkeimmät uudistukset

Applen uuden iPhone 15 -puhelimen ehkä suurimmat uudistukset liittyvät sen näyttöön, jossa nähdään aiempien pro-mallien mukana ollut Dynamic Island -ominaisuus. Lisäksi näyttö on entistä kirkkaampi ja pääkameraa on paranneltu. Monille ilahduttava uutinen on myös USB-C-liitännän saaminen. Takalasista on tehty tähän malliin mattapinta, mikä saattaa jakaa mielipiteitä riippuen käyttäjästä. Toisaalta pyöreiden reunojen kanssa käsituntuma on pehmeämpi. 

Suorituskykyyn on jonkin verran tehty parannuksia, samoin akun kestoon. Nämä eivät ole kovin isoja eroja entisiin, mutta monille varmasti silti mieluisia. Parempi suorituskyky yhdessa näytön parannuksilla takaa monille entistä parempia pelihetkiä puhelimella. Mobiilipelaaminen on kasvattanut suosiotaan ja senkin vuoksi puhelimien ominaisuuksilla on merkitystä. Esimerkiksi erilaisia live casino pelejä on huomattavasti mukavampaa pelata puhelimella, joka ei jätä käyttäjäänsä odottamaan latauksia vaan pelit toimivat moitteettomasti. 

Mikäli mielii kuitenkin iPhone 15 -mallin parempaa versiota, niin Pro Maxin uudistuksissa huomattavin ero on materiaaleissa. Entinen ruostumaton teräs on vaihtunut titaanirunkoon, jonka lisäksi mukana on 3 nanometrin huikea järjestelmäpiiri nimeltä A17 Pro. Applelta ei olla aikaisemmin nähty periskooppikameraa, mutta sellainen löytyy nyt Pro Maxista.

Sisällön tuottamista uudella iPhone 15 -puhelimella

Uusi puhelin on saanut ihan mukavasti uudistuksia ja parannuksia, mutta kannattaako sisällöntuottajan vaihtaa mallia uudempaan? Se vähän riippuu käyttäjästä ja siitä mikä on tärkeää. Sellaiset tekijät, joille sisältö on enemmän tekstipohjaista, ei uusi iPhone 15 tarjoa juurikaan mitään mullistavaa. Toisaalta taas ne, kenelle valokuvien ja videoiden tekeminen on sisällössä tärkeää, voi iPhone 15 olla todella hyödyllinen vaihtoehto.

Uusi malli tarjoaa kolminkertaisen kamerajärjestelmän, mikä takaa mahdollisuuden entistäkin parempiin valokuviin ja videoihin. Pääkamera on parhaimmillaan yksityiskohtaisissa ja terävissä kuvissa, kun taas vaihtoehtoinen 48 megapikseliä sisältävä ultralaajakulmakamera tuo mahdollisuuden tallentaa paljon enemmän yhdelle ja samalle ruudulle. Tämän lisäksi mukana on 12 megapikselin telekamera optisella zoomilla, mikä päästää kuvaajansa entistä lähemmäksi kohdetta säilyttämällä kuvanlaadun hyvänä.

Vlogien, opetusohjelmien tai muiden videoiden tekemiseen iPhone 15 tarjoaa ProRes-videotallennusominaisuuden. Tämä on saatavilla sekä 4K- ja 8K-resuluutiolla. Lisäksi videoiden editointi onnistuun näppärästi iMovie -ominaisuudella.

Uuden iPhonen vahvuutena on suoratoiston mahdollistaminen vaivattomasti. Sillä ei ole väliä striimaatko suoraan sosiaaliseen mediaan vai käytätkö materiaaleja opetusohjelmassa. Tämän puhelimen tehokas laitteisto yhdistettynä optimoituun ohjelmistoon tarjoavat kaikille sisällöntuottajille laadukkaan sekä sujuvan kokemuksen.

Ainoa miinuspuoli saattaa olla USB-C-laturi, sillä se on täysin erilaisempi kuin muissa aikaisemmissa malleissa. Toisaalta taas tämä on ollut paljon kaivattu ominaisuus monille. Vanhat kuulokkeet eivät kuitenkaan välttämättä toimi uuden iPhone 15 -mallin kanssa mutta vastaavasti taas uusi Mac mahdollistaa USB-C-laturin käyttämisen, jolloin mukaan ei tarvitse ottaa monenlaisia latureita.

iphone puhelimet

Puhelinmallin vaihtaminen riippuu millaista sisältöä tekee

Applen uusi iPhone 15 on huippumalli, joka tarjoaa todella paljon sisällöntuottajille. Malli on nähnyt paljon parannuksia, joista sisällöntuottajat voivat hyötyä. Kuitenkin se, kannattaako mallia vaihtaa, riippuu täysin siitä millaista sisältöä tekee. Valokuvien ja videoiden käyttäjille uusi 15 -malli voi olla hyväkin hankinta.