Miten yhdistää puhelin tai tabletti televisioon USB:n avulla?

Nykyisin monien puhelimet ja tabletit sisältöä, jota he haluavat näyttää isommalle yleisölle. Onneksi, kaikki eivät tarvitse erityistä laitteistoa tai yhteensopivia sovelluksia. Voit yhdistää puhelimen tai tabletin televisioon USB-kaapelin avulla ja suoratoistaa sisältöäsi suuremmalla ruudulla.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten yhdistää puhelin tai tabletti televisioon USB:n avulla. Kerroimme myös, mikä tekniikka kannattaa käyttää saadaksesi parhaan mahdollisen kokemuksen.

Syitä liittää puhelin tai tabletti televisioon

Yhdistämällä puhelimen tai tabletin televisioon voit nauttia sisällöstä, joka on pienellä näytöllä hankalaa tai epämukavaa katsella. Jos et halua käyttää Smart TV:tä tai Chromecasta, voit vaihtoehtoisesti yhdistää puhelimen tai tabletin televisioon. Toinen etu on, että voit yhdistää laitteesi suoraan ja suoratoistaa sisältöä ilman, että käytät Wi-Fi-verkkoa.

Voit myös yhdistää ulkoisen näppäimistön tai hiiren, jotta voit navigoida puhelimella tai tabletilla helpommin. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun lataat pelisovelluksia tai videopelejä, joita voit pelata televisiossa.

Yhdistä puhelin tai tabletti televisioon USB-kaapelin avulla

Android -laitteet voivat helposti yhdistää televisioon USB-kaapelin avulla. Kaikki, mitä tarvitset, on USB-kaapeli, joka kytkee puhelimen tai tabletin televisioon. Kaapeli voi olla mikä tahansa yhteensopiva, mutta on suositeltavaa käyttää samanlaista kaapelia, jota käytettiin laitteen alkuperäisen latauskaapelin kanssa. Yhdistä kaapeli molempien laitteiden portteihin, ja laite tunnistaa automaattisesti toisen.

Yhdistä USB-kaapelilla

Avaa laitteen asetukset ja etsi ”Yhdistä ulkoiseen laitteeseen” tai ”USB-vaihto”. Siirry USB-vaihtoon ja valitse sitten ”Tiedostojen siirto”. Kun laite on yhdistetty, se näkyy televisiossa ja voit siirtää tiedostoja molempiin suuntiin. Huomaa, että tämä menetelmä ei ole tuettu kaikilla Android-laitteilla.

Yhdistä sovittimella tai kaapelilla

Jos laitteesi ei tue USB-vaihtoa, voit käyttää erillistä sovitinta tai johtoa. HDMI-sovitin tai micro-HDMI-kaapeli yhdistää Android-laitteen television HDMI-porttiin. Myös useimmat muut liitännät, kuten VGA ja DVI, ovat yhteensopivia. Muita vaihtoehtoja ovat DisplayPort tai Thunderbolt-liitäntä. Huomaa, että puhelimesi tai tablettisi pitää tukea liitäntää, joten varmista, että liitäntää on laitteessa ennen kuin ostat sen.

Yhdistä muuntimella

Jos et löydä sopivaa sovitinta tai johtoa, voit käyttää muuntajaa. Muuntaja muuttaa signaalin toiseen formaattiin, jotta voit yhdistää puhelimen tai tabletin television HDMI-porttiin. Muuntimet yhdistävät vanhemmat liitännät, kuten DVI tai VGA, televisioon. Muuntajia on saatavana monille eri liitännöille, kuten DisplayPort, Thunderbolt ja RCA.

Yhdistä MHL:n avulla

Mobile High Definition Link (MHL) on tekniikka, joka yhdistää älypuhelimet ja tabletit televisioon. MHL mahdollistaa suoran yhteyden televisioon ja tarjoaa paljon etuja verrattuna USB-kaapeliin. Voit suoratoistaa HD-sisältöä, käyttää puhelintasi tai tabletiasi kaukosäätimenä ja käyttää televisiota virtalähteenä. MHL-yhteyttä voidaan käyttää myös monien laitteiden ladattaessa.

Yhdistä SlimPortin avulla

SlimPort on tekniikka, jolla voit yhdistää älypuhelimen tai tabletin televisioon. Se on ominaisuuksiltaan hyvin samanlainen kuin MHL, mutta se tukee vain digitaalisia signaaleja. SlimPort on erityisen hyödyllinen, koska se tukee Full HD -resoluutiota ja erilaisia ​​monitoimilaitteita.

Suoratoista DLNA-sovelluksella

DLNA-sovellukset ovat yksi helpoimmista tavoista yhdistää puhelin tai tabletti televisioon. Voit käyttää erillistä DLNA-sovellusta, kuten BubbleUPnP, tai televisiosi omaa DLNA-sovellusta. Sinun tarvitsee vain yhdistää puhelin tai tabletti Wi-Fi-verkkoon ja aloittaa sitten sovellus. Voit sitten löytää laitteen, johon haluat suoratoistaa sisältöä, ja aloittaa suoratoiston.

Yhteys Samsung DeXiin

Samsung Dex on ohjelma, jonka avulla voit liittää puhelimen tai tabletin televisioon. Sen avulla voit käyttää puhelintasi tai tablettiasi kuin tietokonetta ja suoratoistaa sisältöä televisioon. Ohjelma on saatavana kaikille Samsung Galaxy S8-, S9- ja Note 8 -puhelimille. Toiminnon käyttäminen edellyttää, että puhelimessasi tai tabletissasi on erillinen Dex-laite tai DeX-kaapeli.

iOS – Lightning-kaapelin käyttö

Apple-laitteilla on helppo yhdistää televisioon Lightning-kaapelin avulla. Kaikki, mitä tarvitset, on Lightning Digital AV Adapter ja Lightning-kaapeli. Liitä kaapeli adapterin ja puhelimen tai tabletin portteihin ja liitä sitten adapteri televisiossa olevaan HDMI-porttiin. Kun laite on yhdistetty, voit suoratoistaa sisältöä televisioon.

Yhdistä DLNA-sovelluksella

Jos Apple-laitteesi ei tue adapteria, voit käyttää DLNA-sovellusta, jolla voit suoratoistaa sisältöä televisioon. Voit käyttää erillistä DLNA-sovellusta tai televisiosi omaa sovellusta. Siirry sovellukseen ja yhdistä laite Wi-Fi-verkkoon. Kun laite on yhdistetty, voit aloittaa sisällön suoratoiston televisioon.

Johtopäätös

Yhdistämällä puhelimen tai tabletin televisioon voit nauttia sisällöstä suuremmalla ruudulla. Se on helppo ja nopea tapa suoratoistaa sisältöä television ruutuun. Lisäksi voit yhdistää ulkoisen näppäimistön tai hiiren helpottamaan navigointia. Me kerroimme sinulle, miten yhdistää puhelin tai tabletti televisioon USB-kaapelin avulla, ja myös muita yhdistämisvaihtoehtoja, kuten MHL, SlimPort ja DLNA-sovellukset.