ylikuumentunut puhelin

Mitä tehdä, jos puhelin ylikuumenee?

Puhelimen ylikuumentuminen on yleinen ongelma, joka voi aiheuttaa vakavia vahinkoja. Oikeanlaisen hoidon avulla voit estää suuria vahinkoja ja pidentää puhelimen käyttöikää. Tässä artikkelissa kerromme, mitä tehdä, jos puhelimen lämpötila nousee liian korkeaksi.

Miksi puhelin ylikuumenee

Yleensä puhelimet ylikuumenevat liiallisen lämpötilan, käyttövirheiden ja laitteen ylikuumenemisen vuoksi. Tässä ovat yleisimmät syyt:

 • Liian voimakkaan suorituskyvyn takia: Puhelimen suorituskyky voi nousta liian suureksi, jos käytät puhelintasi liian kauan peräkkäin tai käytät liian monia sovelluksia samanaikaisesti. Tämä voi aiheuttaa ylikuumenemisen.
 • Liian voimakas auringonvalo: Jos pidät puhelintasi auringonvalossa, se voi ylikuumeta. Tämä voi tapahtua erityisesti kesällä, kun aurinko paistaa voimakkaasti.
 • Vioittuneet laitteet: Jos puhelimesi on vioittunut, se voi aiheuttaa ylikuumenemisen. Tämä voi tapahtua, jos laite on vaurioitunut fyysisesti tai ohjelmistollisesti.
 • Liian voimakas lataus: Jos puhelimen lataus on liian voimakas, se voi ylikuumeta. Tämä voi tapahtua, jos puhelimelle annetaan liian suuri virta tai jos se ladataan liian kauan.

Miten ylikuumenemisen voi estää?

Ylikuumenemisen voi estää noudattamalla näitä yksinkertaisia ohjeita:

 • Pidä puhelin viileässä paikassa: Pidä puhelin viileässä paikassa, kun se ei ole käytössä. Vältä laitteen sijoittamista esimerkiksi auringonvaloon tai lämpimään huoneeseen.
 • Vältä liian voimakasta suorituskyvyn tarvetta: Älä käytä puhelintasi liian kauan peräkkäin tai käytä liian monia sovelluksia samanaikaisesti. Tämä voi aiheuttaa ylikuumenemisen.
 • Vältä liiallista lataamista: Älä anna puhelimelle liian suurta virtaa, kun se ladataan. Vältä myös liian pitkää lataamista. Jos puhelimesi tuntuu kuumalta, ota se pois laturista ja anna sen jäähtyä ennen käyttöä.
 • Puhdista puhelimen jäähdytysventtiilit: Jos puhelimen jäähdytysventtiilit ovat tukossa, se voi aiheuttaa ylikuumenemisen. Tämä voi tapahtua, jos puhelimessa on pölyä tai likaa. Puhdista puhelin säännöllisesti pölynimurilla ja pehmeällä liinalla.

Mitä tehdä, jos puhelin ylikuumenee?

Jos huomaat, että puhelimesi ylikuumenee, seuraa näitä ohjeita:

 • Sammuta puhelin: Ensimmäinen askel on sammuttaa puhelin. Älä kuitenkaan yritä käynnistää sitä uudelleen välittömästi, koska se voi aiheuttaa vakavia vahinkoja.
 • Anna puhelimen jäähtyä: Kun puhelin on sammutettu, anna sen jäähtyä. Voit esimerkiksi laittaa puhelimen jääkaappiin tai pakastimeen. Älä kuitenkaan säilytä puhelinta liian kauan jääkaapissa, koska se voi vahingoittaa puhelinta.
 • Tarkista puhelimen jäähdytysventtiilit: Kun puhelin on jäähtynyt, tarkista sen jäähdytysventtiilit. Nämä venttiilit voivat tukkeutua pölystä tai likaa. Puhdista venttiilit pölynimurilla ja pehmeällä liinalla.
 • Vältä liian voimakasta lataamista: Älä lataa puhelinta liian voimakkaasti. Tämä voi aiheuttaa ylikuumenemisen. Käytä aina alkuperäisiä laturia ja varmista, että puhelimelle annetaan oikea virta.

Miten puhelimen ylikuumenemisen voi estää tulevaisuudessa?

Voit estää puhelimen ylikuumenemisen tulevaisuudessa noudattamalla näitä ohjeita:

 • Käytä puhelintasi vastuullisesti: Älä käytä puhelintasi liian kauan peräkkäin tai käytä liian monia sovelluksia samanaikaisesti. Tämä voi aiheuttaa ylikuumenemisen.
 • Puhdista puhelimen jäähdytysventtiilit: Puhdista puhelimen jäähdytysventtiilit säännöllisesti. Tämä auttaa estämään ylikuumenemista.
 • Käytä alkuperäistä laturia: Varmista, että käytät alkuperäistä laturia. Ylikuumenemisen riski on suurempi, jos käytät harvinaista laturia.
 • Vältä liian voimakasta auringonvaloa: Vältä sijoittamasta puhelinta liian kauan auringonvaloon. Tämä voi aiheuttaa ylikuumenemisen.

Nämä ovat muutamia yksinkertaisia ohjeita, joiden avulla voit estää puhelimen ylikuumenemisen. Muista kuitenkin, että oikeanlaisen hoidon avulla voit pidentää puhelimen käyttöikää ja välttää suuria vahinkoja.

Mitä muuta voin tehdä?

Jos puhelimesi ylikuumenee edelleen, ota yhteyttä valtuutettuun huoltoon. He voivat auttaa sinua selvittämään, mikä aiheuttaa ylikuumenemisen ja auttaa sinua ratkaisemaan ongelman. Huolto voi myös tarkistaa, onko laitteessa vikoja, jotka voivat aiheuttaa ylikuumenemisen.

Ylikuumenemisen estämiseksi on tärkeää, että pidät puhelinta aina kuivana. Älä myöskään laita puhelinta liian lähelle lämmönlähteitä, kuten kuumia lieden levyjä tai kuumia pintoja. Pidä puhelin poissa lämpötilasta, joka voi aiheuttaa ylikuumenemista.

Viimeisenä, älä unohda, että ylikuumenemista voi estää oikein käyttämällä puhelinta, puhdistamalla se säännöllisesti ja pitämällä se viileässä paikassa. Noudata näitä vinkkejä, niin voit välttää ylikuumenemisen.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi puhelin ylikuumenee ladatessa?

Ladattaessa suuria tiedostoja. Käytettäessä sovelluksia, jotka vaativat enemmän virtaa, tai käytettäessä sovelluksia pitkiä aikoja. Suoritettaessa useita toimintoja samanaikaisesti tai kun taustalla on käynnissä useita sovelluksia. Kun pilvipalveluun, sähköpostiin tai muuhun tiliin synkronoidaan suuri määrä tietoja.