puhelimen verkko yhteys

Miksi puhelin ei löydä verkkoa?

Kun puhelimessa ilmestyy virhe ”Matkapuhelinverkko ei ole käytettävissä”, voi tilanne olla poikkeuksellisen ärsyttävä.

Itse asiassa tämä on yksi Android-puhelinten yleisimmistä ongelmista. Onneksi on useita ratkaisuja tähän ongelmaan, joten sinun ei tarvitse huolehtia.

Tässä artikkelissa vinkkimme, miten toimia kun puhelin ei löydä verkkoa

Mikä on verkko?

Ennen kuin alamme tutkia syitä siihen, miksi puhelimemme eivät löydä verkkoa, on tärkeää ensin ymmärtää, mikä verkko on. Yleisesti ottaen verkko on yhteys, joka mahdollistaa tietokoneiden, laitteiden ja ohjelmistojen välisen tiedonsiirron. Verkko voi olla fyysinen tai langaton. Fyysinen verkko koostuu kaapeloinnista ja muista laitteista, kun taas langaton verkko voi olla Wi-Fi-verkko tai mobiiliverkko.

Miksi puhelimemme eivät löydä verkkoa?

On useita syitä, miksi puhelimemme eivät aina löydä verkkoa. Alla on joitain yleisimpiä:

Verkon signaalin heikkous

Joskus verkko voi olla liian heikko, jotta puhelimemme voisivat havaita sen. Tämä voi tapahtua, jos et ole lähellä verkkopisteitä tai jos verkko on muuten heikko.

Laitteen vianmääritysongelmat

Toisaalta, vaikka verkko olisi voimakas, puhelimemme voivat edelleen olla kyvyttömiä löytämään sitä. Tämä voi olla seurausta laitteen vianmääritysongelmista, kuten vanhentuneesta sovelluksesta, software-päivitysten puutteesta tai puhelimen asetusten väärinkäytöstä.

Huono liittymä

Kolmas syy, miksi puhelimemme eivät välttämättä löydä verkkoa, on huono liittymä. Huono liittymä voi johtua esimerkiksi siitä, että operaattorisi tarjoaa huonoa palvelua tai että verkko ei ole saatavilla paikassa, jossa olet.

Verkon käyttäminen on estetty

Viimeinen syy, miksi puhelimemme eivät aina löydä verkkoa, on verkon estäminen. Jotkut organisaatiot, koulujen ja työpaikkojen toimipaikoilla, voivat estää verkon käytön ja estää puhelimemme löytämästä verkkoa.

Kuinka korjata ”Matkapuhelinverkko ei ole käytettävissä”-virhe puhelimessa

Vaikka puhelimemme eivät aina löydä verkkoa, onneksi on useita tapoja, joilla voimme ratkaista ongelman. Alla on joitain vinkkejä, jotka auttavat sinua löytämään verkon:

Varmista, että laitteesi on ajan tasalla

Ensinnäkin, varmista, että laitteesi on ajan tasalla. Se tarkoittaa, että laitteessa on uusimmat ohjelmisto- ja käyttöjärjestelmäpäivitykset. Päivitetty laite auttaa varmistamaan, että se toimii parhaalla mahdollisella tavalla ja löytää helpommin verkon.

Siirry lähemmäksi verkkoa

Myös siirtyminen lähemmäksi verkkoa voi auttaa sinua löytämään verkon. Varmista, että olet lähellä verkkopisteitä, ja ota tarvittaessa yhteyttä operaattoriisi saadaksesi lisätietoja paikallisista verkkoalueista.

Käynnistä puhelin uudelleen

Yksinkertainen ja helppo tapa korjata ”Matkapuhelinverkko ei ole käytettävissä” -virhe on käynnistää laite uudelleen. Käynnistysprosessi nollaa kaikki verkkosovittimet ja päivittää ne uusimpaan versioon. Jos tämä ei auta, voit kokeilla seuraavia vaihtoehtoja.

Kytke mobiilidata pois päältä ja käynnistä se uudelleen

Joskus ”Matkapuhelinverkko ei ole käytettävissä” -virhe voi johtua mobiilidatan rajoituksista. Kytke mobiilidata pois päältä ja käynnistä se uudelleen. Tämä voi auttaa ratkaisemaan ongelman.

Sammuta WiFi

Verkkovirheiden poistamiseksi voi olla hyödyllistä sammuttaa WiFi. Sammuta WiFi ”Asetukset” -sovelluksesta. Voit kytkeä sen päälle uudelleen, kun olet valmis.

VPN:n kytkeminen pois päältä

VPN-palvelu voi estää puhelimesi verkkoyhteyden. Varmista, ettei VPN ole käytössä. Voit kytkeä VPN:n pois päältä ”Asetukset” -sovelluksesta.

Varmista, että lentokonetila on pois päältä

Varmista, että lentokonetila on pois päältä. Lentokoneasetus voi aiheuttaa verkkovirheitä. Voit tarkistaa lentokoneen tilan ”Asetukset” -sovelluksesta.

Nollaa verkkoasetukset

Verkkoasetusten nollaaminen voi auttaa ratkaisemaan monia verkkovirheitä. Nollaa verkkoasetukset ”Asetukset” -sovelluksesta.

Tarkista puhelimen signaalipalkki

Verkkovirheen syy voi olla puhelimen signaalin heikko signaali. Tarkista puhelimen signaalipalkki ja varmista, että se on riittävän voimakas.

Mene toiseen paikkaan

Joskus verkkovirheen taustalla voi olla paikallinen verkkoongelma. Sinun on ehkä siirryttävä toiseen paikkaan, jotta ongelma voidaan ratkaista.

Keskustele verkkopalveluntarjoajan kanssa

Jos olet edelleen ongelman kanssa, ota yhteyttä verkkopalveluntarjoajaasi. He voivat auttaa sinua ratkaisemaan ongelman.

Poista SIM-kortti ja laita se takaisin

SIM-kortin poistaminen ja sen uudelleenasettaminen voi auttaa vian ratkaisemisessa. Voit poistaa SIM-kortin noudattamalla puhelimen ohjeita. Uudelleenasettaessa SIM-kortti varmista, että se on oikein paikoillaan.

Tarkista verkkoasetukset

Verkkoasetukset voivat myös aiheuttaa ”Matkapuhelinverkko ei ole käytettävissä” -virheen. Varmista, että verkkoasetukset ovat oikein. Voit säätää verkkoasetuksia ”Asetukset” -sovelluksesta. Varmista, että mobiilidata on käytössä.

Tehdasasetusten palautus

Jos mikään edellä mainituista ei auta, voit yrittää palauttaa puhelimen tehdasasetukset. Palauttamalla puhelimen tehdasasetukset voit ratkaista verkkovirheet.