Matkaviestinverkon Tutkimukset

Matkaviestinverkon Tutkimukset

Matkaviestinverkon Tutkimukset

Mobiililaitteiden käyttö kasvaa nopeasti, ja laitteet, kuten BlackBerry, iPhone, ja G1 tarjoaa monenlaisia palveluja, mukaan lukien viestintä (esim. ääni, SMS, e-mail), Internet-yhteys (web-selailu), ja navigointijärjestelmä (GPS). Nämä teknologiset edistysaskeleet luovat rikollisille uusia mahdollisuuksia ja tarjoavat samalla arvokkaita todisteiden lähteitä. Madridin vuoden 2004 junapommituksissa pommit käyttivät ilmeisesti matkapuhelimia ajastimina. Mumbain viimeaikaisten iskujen terroristit kommunikoivat satelliittipuhelimilla. Huumekauppiaita ja järjestäytyneet rikolliset ovat voimakkaasti riippuvaisia edullinen prepaid matkapuhelimet, jotka ovat pohjimmiltaan anonyymi ja kertakäyttöisiä.

Matkaviestinverkon tutkimuksia tehdään myös yleisesti ”tavanomaisten rikosten” osalta, keskittyen usein sijaintitietoihin, puheluiden lokit, tekstiviestien tulosteet, ja niihin liittyvät metatiedot.

Tapaustiedostoista: tekstiviestien vapauttaminen

Rikostuomioistuimen Perugia tutki tietoja mobiiliverkot ja-laitteet, kun tutkitaan murhan Meredith Kercher, englanti oppilas tappoi marraskuun 1 ja 2, 2007. Tässä tapauksessa erikoistunut poliisiyksikkö teki useita teknisiä tutkimuksia, mukaan lukien mobiililiikenne ja SMS-analyysi. Tässä nimenomaisessa tapauksessa vain tekstiviestien analysointi antoi poliisille mahdollisuuden määrittää perusteettomasti syytetyn epäillyn Patrick Lumumban syyttömyys.

Mobiililaite on yleensä määritelty jokin väline, joka voi muodostaa yhteyden ja käyttää matkaviestinverkon, mukaan lukien matkapuhelimet, langattomat modeemit, ja hakulaitteet. Vaikka merkittävä määrä hyödyllisiä digitaalisia todisteita liittyy mobiililaitteisiin kuten matkapuhelimet on tallennettu upotettu flash-muisti, joka määritellään yksityiskohtaisesti Luvussa 8, ”Sulautettujen järjestelmien Analyysi,” associated verkko on myös runsaasti todisteita. Verrattuna monenlaisiin mobiililaitteisiin tukevat verkkoteknologiat ovat kohtuullisen johdonmukaisia. Core mobile networks on samanlaisia komponentteja, network service provider (NSP) ylläpitää käyttö lokit ja laskutus kirjaa, ja tutkijat voivat siepata verkkoliikennettä mobiililaitteilla. Siksi tutkijoille on hyödyllistä ymmärtää taustalla olevat verkkoteknologiat, tietotyypit kuin matkaviestinverkoissa voi olla, ja lähestymistavat näiden digitaalisten todisteiden lähteiden keräämiseen ja analysointiin.

Yleiskatsaus mobiiliverkkoihin

Tämä luku alkaa yleiskatsauksella matkaviestinverkoista ja siitä, kuinka niistä voi olla hyötyä digitaalisissa tutkimuksissa. Tässä luvussa keskitytään solu-ja PC-teknologioihin, mutta siinä ei käsitellä satelliittipuhelinverkkoja. On kuvattu menetelmiä sijaintitietojen saamiseksi matkaviestinverkoista. Sisältö ja analyysin käyttö lokit ja laskutus kirjaa on katettu, ja hyödyllisyyttä teksti-ja multimediaviestit ovat osoittaneet. Jäljellä luvussa keskitytään tekniikoita ja työkaluja syömällä ja analysoimalla liikennettä mobile networks, joka huipentui keskustelua oikeudellinen ja toiminnallinen seuraus kuuntelua.