Matkapuhelimien ja ensimmäisen matkapuhelimen historia

Matkapuhelin (2)

Matkapuhelimien ja ensimmäisen matkapuhelimen historia

Vaikka suurin osa meistä tuntuu siltä, että emme voineet elää ilman matkapuhelimiamme, he eivät ole olleet olemassa kovin kauan.

Itse asiassa matkapuhelimet, kuten tunnemme ne tänään, ovat olleet olemassa vasta viimeisen 20 vuoden aikana.

Milloin matkapuhelimet keksittiin?
Matkapuhelimet, etenkin älypuhelimet, joista on tullut meidän erottamattomia kumppaneita tänään ovat suhteellisen uusia.

Matkapuhelimien historia ulottuu kuitenkin vuoteen 1908, jolloin Kentuckyssa myönnettiin Yhdysvaltain patentti langattomalle puhelimelle.

Matkapuhelimet keksittiin jo 1940-luvulla, kun insinöörit työskentelevät at&T kehitti solujen matkapuhelimen tukiasemia.

Aivan ensimmäiset matkapuhelimet eivät olleet oikeastaan matkapuhelimia ollenkaan. Ne olivat kaksisuuntaisia radioita, joiden avulla taksinkuljettajien ja pelastuslaitoksen kaltaiset ihmiset pystyivät kommunikoimaan.

Sen sijaan vedota tukiasemien kanssa erillisiä soluja (ja signaali siirtyy yhdestä solusta toiseen), ensimmäinen matkapuhelin verkkojen mukana yksi erittäin tehokas tukiasema kattaa paljon laajemman alueen.

Motorola, 3 päivänä huhtikuuta 1973 oli ensimmäinen yritys massa tuottaa ensimmäinen kannettava matkapuhelin.

Näitä varhaisia matkapuhelimia kutsutaan usein 0G-matkapuhelimiksi tai nollan sukupolven matkapuhelimiksi. Useimmat puhelimet luottavat nykyään 3G-tai 4G-mobiilitekniikkaan.

Vertaa uusimmat matkapuhelimet tarjoukset Uswitch nyt.

Maamerkit mobiilihistoriassa

Matkaviestintä on pitkä historia, joka alkoi pois kokeiluja viestinnän ja liikkuvan ajoneuvon pikemminkin sitten kannettaviin laitteisiin.

Myöhempinä vuosina, tärkeimmät haasteet ovat luoneet kehittämisessä yhteentoimiva standardi, ja selviytyä räjähtävä menestys ja alati kasvava kysyntä kaistanleveys ja luotettavuus.

1926: ensimmäinen onnistunut matkapuhelinpalvelu tarjottiin ensimmäisen luokan matkustajille Deutsche Reichsbahnissa Berliinin ja Hampurin välisellä reitillä.

1946: ensimmäiset puhelut tehtiin auton radiopuhelimella Chicagossa. Käytettävissä olevien radiotaajuuksien pienen määrän vuoksi palvelu saavutti nopeasti kapasiteetin.

1956: ensimmäinen automatisoitu matkapuhelinjärjestelmä yksityisautoille käynnistettiin Ruotsissa. Autoon asennettava laite käytti tyhjiöputkitekniikkaa pyörivällä valitsimella ja painoi 40 kg.

Sillä oli yhteensä 125 tilaajaa Tukholman ja Göteborgin välillä.

Sra puhelinjärjestelmä

Kuva: Ericsson

1969: perustettiin Nordic Mobile Telephone (NMT) – ryhmä. Siihen kuului Ruotsia, Tanskaa, Norjaa ja Suomea edustavia insinöörejä. Sen tarkoituksena oli kehittää matkapuhelinjärjestelmä, joka, toisin kuin Yhdysvalloissa käyttöön otetut järjestelmät, keskittyi esteettömyyteen.

1973: tohtori Martin Cooper Motorola communications system-divisioonan pääjohtaja soitti ensimmäisen julkisen matkapuhelimen laitteella, joka painoi 1, 1 Kg.

1982: insinöörit ja hallintovirkamiehet yhdestätoista Euroopan maasta kokoontuivat Tukholmaan pohtimaan, oliko Euroopan laajuinen digitaalinen matkapuhelinjärjestelmä teknisesti ja poliittisesti mahdollista. Ryhmä hyväksyi pohjoismaisen yhteistyömallin ja loi perustan kansainväliselle standardille.

1985: koomikko Ernie Wise soitti ensimmäisen” julkisen ”matkapuhelimen Isossa-Britanniassa Dickenin pubin ulkopuolelta St Catherine’ s Dockissa Vodafonen päämajaan. Hän soitti täysin Dickensian coachman ’ s garb.

1987: GSM-standardin tekniset eritelmät hyväksytään. Digitaalitekniikkaan perustuen se keskittyi yhteentoimivuuteen kansallisten rajojen yli ja siitä johtuviin erilaisiin taajuuskaistoihin, puhelun laatuun ja alhaisiin kustannuksiin.

1992: maailman ensimmäinen tekstiviesti lähetettiin Isossa-Britanniassa. Neil Papworth, ikäinen 22 tuolloin oli Kehittäjä telecom urakoitsija tehtävänä on kehittää viestipalvelu Vodafone. Tekstiviestissä luki ”Hyvää Joulua” ja se lähetettiin Vodafonen johtajalle Richard Jarvisille, joka nautti toimistonsa joulujuhlista.

1996/97: Yhdistyneen kuningaskunnan puhelimen omistus oli 16% kotitalouksista. Kymmenen vuotta myöhemmin luku oli 80%. Kasvun räjähdys johtui osittain ensimmäisen pay as you go-palvelun, sopimuksettoman puhelinpalvelun, Vodafone prepaidin, käynnistämisestä vuonna 1996.

1998: ensimmäinen ladattava sisältö myydä matkapuhelimia oli soittoäänen, käynnistänyt Suomen Radiolinja, pohjaa teollisuutta, joka olisi lopulta nähdä Crazy Frog soittoääni keräät yhteensä tulos puoli miljardia dollaria ja voittaa stadium-täyttö sob-rokkareita Coldplay ykköseksi BRITANNIASSA kaavioita.

hullu sammakko

1999: Emojit keksi Shigetaka Kurita Japanissa. Toisin kuin kaikkien tekstien edeltäjät hymiöt, emojit ovat kuvia. Samana vuonna Isossa-Britanniassa nähdään ensimmäiset laukaukset supermarketin hintasodassa, jossa Tesco, Sainsbury ja Asda myyvät palkka-ja Go-puhelimia alennettuun hintaan. Ensimmäistä kertaa, voit poimia matkapuhelin vajaat £40.

Ensimmäinen BlackBerry-puhelin paljastettiin myös vuonna 1999. Kuuluisa super-helppo email-palvelun, BlackBerry-puhelimia nähtiin perimmäinen liiketoiminnan välineenä, jonka avulla käyttäjät voivat lukea ja vastata sähköposteja mistä tahansa. Tämä johti 83% käyttäjistä lukeminen ja vastaaminen työn sähköposteja, kun taas lomalla, ja yli puolet myönsi, lähettää sähköposteja, wc, voittaa valmistaja lempinimi CrackBerry.

2000: Kaikki valloittava Nokia 3310-kaatuminen laskeutui kauppojen hyllyille. Luonnollisesti se oli vahingoittumaton ja myi edelleen 126 miljoonaa yksikköä. Japanissa ensimmäinen kaupallisesti saatavilla oleva kamerapuhelin Sharp J-SH04, joka lanseerattiin marraskuussa 2000 Japanissa. Ainoa pulma? voit käyttää sitä vain Japanissa. Eurooppa saisi ensimmäisen kamerapuhelimensa vasta Nokia 6750: n saapuessa vuonna 2002.

Emojit

2003: 3g-standardi alkoi ottaa käyttöön maailmanlaajuisesti, käynnistämällä mobiili-Internetin ikä ja tasoittamalla tietä älypuhelimien nousulle. Honk Kongissa sijaitseva Hutchinson Wampoa omisti kolme tuotemerkkiä, jotka tarjosivat ensimmäisen 3G-verkkoyhteyden Isossa-Britanniassa muun muassa. Pysyä hyvin paljon on-merkki, Kolme vaihteli trio 3G-puhelimia, nimittäin: Motorola A830, NEC e606 ja NEC e808.

Mount-Everest

CC BY-SA 2.0

Nepal oli yksi ensimmäisistä Etelä-Aasian maista, joka käynnisti 3G-palvelut. Yksi Nepalin ensimmäisistä palvelua tarjoavista yrityksistä, Ncell, kattoi myös Mount Everestin 3G: llä.

2007: iPhone debytoi. Yksinomaan saatavilla O2 käynnistää BRITANNIASSA ja hinnoitellaan sitten silmä-kastelu $499, Nokian TOIMITUSJOHTAJA luottavaisesti hylkäsi sen hieman enemmän kuin ’viileä puhelin’, että ei voi kääntää sarake tuumaa osaksi markkinaosuus.

2008: ensimmäinen Android-puhelin ilmestyi T-Mobile G1: n muodossa. Nyt puhuttu Android-puhelimien og, se oli kaukana huippuluokan Android-älypuhelimista, joita käytämme tänään. Ei vähiten siksi, että se säilytti fyysisen näppäimistön ja BlackBerry-tyylisen trackballin navigointiin. Tänä vuonna myös näki kynnyksellä sekä Applen App Storesta ja Android Market, joka myöhemmin nimettiin Google Play Store, pohjustaa meidän nykyajan app kulttuuria ja luoda $77 miljardia teollisuus.

2009: O2 ilmoitti julkisesti, että se oli onnistuneesti osoittanut 4G-yhteyden käyttämällä kuutta LTE-mastoa Sloughissa, Iso-Britanniassa. Huawein toimittama tekniikka saavutti huippunopeuden 150Mbps.

WhatsApp käynnistettiin myös että vuonna, kerroit asiakkaita lähettää ja vastaanottaa puheluita ja viestejä internetin kautta. Messaging-järjestelmä on nyt 1,2 miljardia käyttäjät lähettävät yli 10 miljardia viestiä päivässä. Mikä tekee siitä 50% suositumpi kuin perinteinen kutoma.

WhatsApp

2010: Samsung julkaisi ensimmäisen Galaxy S-älypuhelimensa. Entisten Android-jättiläisten, HTC: n, anastaminen Samsung Galaxy S-sarja on edelleen suosituin Android-tuotemerkki.

2012: kun tekstiviestit saapuivat ensimmäisen kerran, suurin osa ihmisistä ei uskonut saavansa kiinni. Kymmenen vuotta myöhemmin britit lähettivät miljardi viestiä kuukaudessa. Vuonna 2012 brittiläinen tekstimäärä saavutti korkeimman pisteensä, ja pelkästään Yhdistyneessä kuningaskunnassa lähetettiin 151 miljardia.

2016: Pokemon Go-sovellus julkaistiin maailmanlaajuisesti. Ilmainen lisätyn todellisuuden peli käyttää älypuhelimen kameraa ja sijaintia Pokemon-hahmojen näyttämiseen todellisessa maailmassa. Pelin tavoitteena on matkustaa eri paikkoihin kerätäkseen mahdollisimman monta Pokemonia, johtaen lukemattomat pelaajat kävelemään lamppupisteisiin pyrkimyksissään saada heidät kaikki kiinni.

2017: Nokia 3310 oli herätys, sporting tuore versio varustettu perus web-selailu, värikäs näyttö ja jopa kamera. Tästä huolimatta se on edelleen säilyttänyt meidän suosikki ominaisuuksia alkuperäisestä 3310, mukaan lukien ikoninen muotoilu, super-pitkä akunkesto ja jopa päivitetty versio Käärme. Tarpeetonta sanoa, se varasti show Mobile World Congress (MWC) tech expo ja oli yksi suurimmista hittejä vuonna.

Apple on merkitty kymmenen vuotta älypuhelimen peli, jossa kaikki-näyttö iPhone X ja jätti fyysinen koti-painiketta ensimmäistä kertaa.

iPhone X hero takaisin takaisin

Maamerkki puhelimet: puhelimia, jotka tekivät historiaa
Alkaen 80-luvun menhir-kuten ”brickphones” ikonin Nokia puhelimia, nämä ovat joitakin puhelimia, jotka työntää rajoja, mitä oli mahdollista ja tasoitti tietä nykypäivän älypuhelimet.

1985: Motorola Dynatac 8000X
Tunnetaan teollisuuden ”tiili” ja näkyvissä monia kohtauksia 1987 Wall Street-elokuvan, Motorola Dynatac 800X oli ensimmäinen kädessä pidettävä matkapuhelin ja äänekkäästi ilmoitti alussa uuden aikakauden.

Hinta? 3000 puntaa.

1992: Nokia 1011
Maailman ensimmäinen massatuotantona puhelin, joka käyttää uutta GSM-digitaalinen standardi, Nokia 1011 oli saatavana tahansa väri, kunhan se on musta’.

Tekniset tiedot sisälsivät yksivärisen LCD-näytön, laajennettavan antennin ja muistin, joka pystyy tallentamaan 99 puhelinnumeroa.

1996: Motorola StarTAC
Motorola Star Tac
Motorola Star Tac by Nkp911m500 GFDL Wikimedia Commonsin kautta

Kallein ja toivottavaa, puhelin markkinoilla tuolloin sen julkaisu, StarTac debytoi simpukkapuhelin ja oli kevyin ja pienin puhelin markkinoilla.

Se oli myös ensimmäinen puhelin, jota markkinoitiin avoimesti ylellisyystuotteena.

1997: Hagenuk GlobalHandy