Epämiellyttävä totuus syövästä ja matkapuhelimista

todisteet

Epämiellyttävä totuus syövästä ja matkapuhelimista

28. Maaliskuuta tänä vuonna, tieteellisen vertaisarvioinnin maamerkki yhdysvaltain hallitus tutkimuksessa todettiin, että on ”selvät todisteet”, että säteily matkapuhelimet aiheuttaa syöpää, erityisesti sydän kudoksen syöpä rotilla, joka on liian harvinainen selittää kuin satunnainen esiintyminen.

Yksitoista riippumattomat tutkijat vietti kolme päivää Research Triangle Park, North Carolina, keskustella tutkimuksesta, joka tehtiin National Toxicology Program, US Department of Health and Human Services ja joukossa suurin toteutettiin terveyden vaikutuksista matkapuhelimen säteilyn. NTP-tutkijat olivat altistaneet tuhansia rottia ja hiiriä (joiden biologiset yhtäläisyydet ihmisiin tekevät niistä hyödyllisiä indikaattoreita ihmisten terveysriskeistä) säteilyannoksille, jotka vastaavat keskimääräisen liikkuvan käyttäjän elinikäistä altistumista.

Vertaisarvioinnin tutkijat toistuvasti päivitetty luottamusta tasolla NTP: n tutkijat ja henkilökunta oli kiinnitetty tutkimus, ruokkii kriitikoiden epäilyjä, että NTP-johto oli yrittänyt vähätellä havainnot. Siksi vertaisarvioinnissa löydettiin myös” joitain todisteita ”– yksi askel” selkeiden todisteiden ” alapuolella – aivojen ja lisämunuaisten syövästä.

Yksikään merkittävä uutisjärjestö Yhdysvalloissa tai Euroopassa ei ole ilmoittanut tästä tieteellisestä uutisesta. Mutta sitten matkapuhelimen turvallisuuden uutisointi on jo pitkään heijastanut langattoman teollisuuden näkymiä. Neljännes vuosisata nyt, teollisuus on ollut järjestänyt maailmanlaajuinen PR-kampanja, jolla pyritään harhaanjohtavia paitsi toimittajia, mutta myös kuluttajien ja päättäjien todellista tiedettä koskevat matkapuhelimen säteilyä. Todellakin, iso wireless on lainannut aivan sama strategia ja taktiikka iso tupakka ja iso öljy edelläkävijä pettää yleisölle tupakoinnin vaaroista ja ilmastonmuutos, vastaavasti. Ja kuten heidän tupakka-ja öljy-kollegansa, langaton alan Toimitusjohtajat valehteli yleisölle, vaikka niiden omat tutkijat yksityisesti varoitti, että niiden tuotteet voisivat olla vaarallista, erityisesti lapsille.

Ulkopuoliset epäilivät alusta alkaen, että George Carlo oli alan etumies. Tom Wheeler, presidentti mobiili Tietoliikenne ja Internet Association (CTIA), handpicked Carlo purkaa suhdetoiminta kriisi, joka uhkasi kuristaa hänen pikkulasten teollisuuden kehdossa. Tämä tapahtui vuonna 1993, jolloin Yhdysvalloissa oli vain kuusi matkapuhelinliittymää jokaista 100 aikuista kohti, mutta teollisuuden johtajat ennakoivat kukoistavaa tulevaisuutta.

Huomattavasti matkapuhelimet oli päästetty Yhdysvaltain markkinoille kymmenen vuotta aikaisemmin ilman hallituksen turvallisuustestejä. Nyt joillakin asiakkailla ja teollisuuden työntekijöillä diagnosoitiin syöpä. Tammikuussa 1993 David Reynard haastoi NEC America Companyn oikeuteen väittäen, että hänen vaimonsa NEC-puhelin aiheutti hänelle tappavan aivokasvaimen. Kun Reynard esiintyi kansallisessa televisiossa, tarina sai alkunsa. Kongressin alakomitea ilmoitti tutkimuksesta; sijoittajat aloittivat matkapuhelinvarastojen polkumyynnin ja Wheeler ja CTIA kääntyivät toimintaan.

1980-luvun juppi valtavalla matkapuhelimella

Olet tullut pitkälle, vauva: liikemies varhaisessa matkapuhelimessa. Kuva: Alamy Stock Photo
Viikkoa myöhemmin Wheeler ilmoitti, että hänen teollisuutensa maksaa kattavan tutkimusohjelman. Matkapuhelimet olivat jo turvallisia, Wheeler kertoi toimittajille; uusi tutkimus yksinkertaisesti ”arvioi uudelleen olemassa olevien tutkimusten tulokset”.

Carlo vaikutti hyvältä vedolta täyttää Wheelerin tehtävä. Epidemiologi, jolla on oikeustieteellinen tutkinto, hän oli suorittanut tutkimuksia muille kiistanalaisille teollisuudenaloille. Dow Corningin rahoittaman tutkimuksen jälkeen Carlo oli ilmoittanut, että rintaimplantit aiheuttivat vain vähäisiä terveysriskejä. Kemianteollisuuden rahoituksella hän oli päätellyt, että Agent Orange-skandaalin taustalla oleva kemikaali dioksiinin alhainen määrä ei ollut vaarallinen. Vuonna 1995 Carlo aloitti teollisuuden rahoittaman langattoman teknologian tutkimushankkeen (WTR) ohjaamisen, jonka lopullinen 28, 5 miljoonan dollarin budjetti teki siitä tähän mennessä parhaiten rahoitetun mobiiliturvallisuuden tutkimuksen.

Neutraloivia turvallisuus kysymys on avannut oven suurin palkinto: Internet of Things

Carlo ja Wheeler kuitenkin törmäsivät lopulta katkerasti WTR: n havaintoihin, jotka Carlo esitteli teollisuusjohtajille 9.helmikuuta 1999. Siihen mennessä WTR oli tilannut yli 50 alkuperäistä tutkimusta ja tarkistanut paljon muuta. Nuo tutkimukset esille ”vakavia kysymyksiä” tietoja puhelimesta turvallisuus, Carlo kertoi suljettujen ovien kokouksessa CTIA: n hallitus, jonka jäsenet olivat Toimitusjohtajia tai ylimmät virkamiehet alan 32 johtavat yritykset, kuten Apple, AT&T ja Motorola.

Carlo lähetti kirjeitä kunkin alan johtomiehet 7 päivänä lokakuuta 1999, ja toistaa, että WTR: n tutkimus olivat löytäneet seuraavat: riski ”harvinainen neuroepithelial kasvaimet ulkopuolella aivoissa oli enemmän kuin kaksinkertaistunut… kännykkä käyttäjät”; oli näennäinen korrelaatio ”aivot kasvaimia esiintyy oikealla puolella päätä ja käyttää puhelimen oikealla puolella päätä”, ja ”kyky säteily puhelimen antenni aiheuttaa toiminnallisia geneettisiä vaurioita [oli] ehdottomasti positiivinen”.

Carlo kehotti Toimitusjohtajat tehdä oikein: antaa kuluttajille ”tiedot, joita ne tarvitsevat tehdä perustellun päätöksen siitä, miten paljon tämä tuntematon riski, että he haluavat olettaa”, varsinkin kun jotkut teollisuus oli ”toistuvasti ja virheellisesti väitti, että matkapuhelimet ovat turvallisia kaikille kuluttajille, myös lapsille”.

Seuraavana päivänä livid Wheeler alkoi julkisesti tuhota Carloa tiedotusvälineille. Kirjeessään hän kertoi, että Toimitusjohtajat, Wheeler kertoi Carlo, että CTIA oli ”varma, että et ole koskaan antanut CTIA kanssa tutkimukset mainitset”, näennäinen pyrkimys suojata teollisuutta vastuu oikeusjuttuja, jotka olivat johtaneet Carlo palkannut ensimmäinen paikka. Wheeler veloitetaan lisäksi, että tutkimuksia ei ole julkaistu vertaisarvioiduissa lehdissä, valu epäillä niiden pätevyyttä. Hänen taktiikka doused kiista, vaikka Carlo oli itse asiassa toistuvasti tiedotti Wheeler ja muiden johtavien alan virkamiesten tutkimukset, joka oli itse läpikäynyt vertaisarvioinnin ja pian julkaistaan.

Tulevina vuosina, että WTR tulokset olisivat toistettavissa lukuisat muut tutkijat yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa. Maailman terveysjärjestö luokittelisi vuonna 2011 matkapuhelimen säteilyn ”mahdolliseksi” ihmisen syöpää aiheuttavaksi aineeksi, ja Yhdistyneen kuningaskunnan, Ranskan ja Israelin hallitukset antoivat varoituksia lasten matkapuhelimen käytöstä. Kuitenkin, alan propaganda olisi purkaa huolensa riittävän, että nykyään kolme neljästä aikuiset ympäri maailmaa ovat matkapuhelimet, jolloin langattoman teollisuuden suurimpia Maan päällä.

Keskeinen strateginen oivallus animointiin yritysten propaganda-kampanjat-on, että tietyn alan ei tarvitse voittaa tieteellinen väite turvallisuudesta voittaa – se on vain pitää argumentti menee. Väitteen jatkaminen merkitsee teollisuudelle voittoa, koska ilmeinen varmuuden puute auttaa vakuuttamaan asiakkaita, torjumaan hallituksen määräyksiä ja estämään oikeusjuttuja, jotka saattavat puristaa voittoja.

Keskeistä tieteellisen väitteen pitämisessä on se

Keskeistä tieteellisen väitteen pitämisessä on se, että kaikki tutkijat eivät ole samaa mieltä. Tätä varten, ja jälleen kerran, kuten tupakka-ja fossiilisten polttoaineiden Teollisuus, langattomalla teollisuudella on ”sota-gamed” – tiede, kuten Motorolan sisäinen muistio vuonna 1994 muotoili sen. Sota-pelaamista tiede käsittää pelaa rikos sekä puolustus – rahoitus tutkimukset sopivan alan, kun taas hyökkää tutkimuksia, jotka herättävät kysymyksiä; sijoittamalla teollisuus-ystävällinen asiantuntijoiden neuvoa-antavien elinten, kuten Maailman terveysjärjestön ja haluaa häpäistä tutkijat, joiden näkemykset poikkeavat alan.

Rahoituksen ystävällinen tutkimus on ollut ehkä tärkein taktiikka, koska se antaa vaikutelman, että tiedeyhteisö todella on jaettu. Niinpä, kun tutkimukset ovat sidoksissa langattoman säteilyn syöpää ja geneettisiä vaurioita, kuten Carlo on WTR teki vuonna 1999 WHO: n Interphone-tutkimuksen teki vuonna 2010, ja YHDYSVALTAIN hallitus on NTP teki aiemmin tänä vuonna – alan voi huomauttaa, tarkasti, että muut tutkimukset ovat eri mieltä.

Tarkempi tarkastelu paljastaa alan silmänkääntötemppu. Kun Henry Lai, professori biotekniikan Yliopistossa Washington, analysoidaan 326 turvallisuuteen liittyvät tutkimukset valmistunut vuosina 1990 ja 2006, hän havaitsi, että 44% heistä ole löytänyt biologinen vaikutus matkapuhelimen säteilyn ja 56% ei; tutkijat ilmeisesti jaettiin. Mutta kun Lai recategorised tutkimusten mukaan niiden rahoituslähteet, erilainen kuva syntyi: 67% itsenäisesti rahoitettujen tutkimusten biologinen vaikutus, kun taas vain 28% teollisuuden rahoittamissa tutkimuksissa ei. Lai havainnot toistuivat vuoteen 2007 analysis in Environmental Health Perspectives, jossa todettiin, että teollisuuden rahoittamat tutkimukset olivat kaksi ja puoli kertaa vähemmän todennäköisesti kuin riippumattomat tutkimukset löytää terveysvaikutuksia.

Kaikki tämä langaton ystävällinen tutkimus ei ole vaikuttanut yhtä keskeistä toimijaa: vakuutusalaa. Tämän tarinan raportoinnissa Emme löytäneet yhtäkään vakuutusyhtiötä, joka myisi tuotevastuuvakuutuksen, joka kattoi matkapuhelimen säteilyn. ”Miksi haluaisimme tehdä sen?”yksi johtaja kysyi nauraen ennen kuin osoitti yli kaksi tusinaa langattomia yrityksiä vastaan nostettua oikeusjuttua, jotka vaativat yhteensä 1.9 miljardia dollaria vahingonkorvauksia.

Alan neutralointi turvallisuus kysymys on avannut oven suurin palkinto: ehdotettu muutos yhteiskunnan puhuttu esineiden Internet. Kehuttu jättimäinen talouskasvun moottori, Internet Asioita, ei vain yhdistää ihmisiä kautta älypuhelimet ja tietokoneet, mutta myös yhdistää ne laitteet, asiakkaan ajoneuvot ja laitteet, vaikka niiden vauvan vaipat – kaikki nopeudella paljon nopeammin kuin voidaan tällä hetkellä saavuttaa.