5G SELITTI-MITEN 5G TOIMII

5G SELITTI-MITEN

5G SELITTI-MITEN 5G TOIMII

MIKÄ ON 5G?

5G on mobiiliverkkojen 5. sukupolvi, joka on nykypäivän 4G LTE-verkkojen merkittävä kehitys. 5G on suunniteltu vastaamaan nykypäivän modernin yhteiskunnan, esineiden internetin ja miljardien kytkettyjen laitteiden erittäin suureen kasvuun ja huomisen innovaatioihin. 5G tulee aluksi toimimaan yhdessä nykyisten 4G-verkot ennen kehittyvä täysin itsenäinen verkostot myöhemmissä versioissa ja kattavuus laajennuksia

Lisäksi tuottaa sitä nopeampi ja suurempi kapasiteetti, erittäin tärkeä etu 5G on nopea vasteaika kutsutaan latenssi.
Latenssi on aika, joka kuluu laitteiden vastaamiseen toisiinsa langattoman verkon kautta. 3G-verkkojen tyypillinen vasteaika oli 100 millisekuntia, 4G on noin 30 millisekuntia ja 5G on niin alhainen kuin
1 millisekunti. Tämä on käytännössä hetkellinen avaamalla uuden maailman liitettyjen sovellusten.

MITÄ 5G MAHDOLLISTAA?

5G mahdollistaa välittömän yhteyden miljardeihin laitteisiin, esineiden internetiin (IoT) ja todella kytkettyyn maailmaan.

 

5G tarjoaa nopeuden, matalan viiveen ja yhteyden mahdollistaakseen uuden sukupolven sovelluksia, palveluita ja liiketoimintamahdollisuuksia, joita ei ole aiemmin nähty.

5G: lle on kolme pääluokkaa:

Massiivinen kone koneviestintään-jota kutsutaan myös esineiden Internetiksi – IoT), johon sisältyy miljardien laitteiden yhdistäminen ilman ihmisen puuttumista mittakaavassa, jota ei ole aiemmin nähty. Tämä on mahdollista mullistaa teollisuuden prosesseissa ja sovelluksissa mukaan lukien maatalous -, valmistus-ja yritysviestintä.

Erittäin luotettava alhainen latenssi viestintä – kriittiset, mukaan luettuna reaaliaikainen valvonta-laitteet, teollisuuden robotiikka, ajoneuvon ajoneuvon viestintä-ja turvajärjestelmien, autonominen ajaminen ja turvallisempi liikenne verkostot. Alhainen latenssi viestinnän myös avaa uuden maailman, jossa kauko sairaanhoitoa, menettelyjä, ja hoito ovat kaikki mahdollisia

Parannettu mobiililaajakaistan-tarjoamalla huomattavasti nopeampia tiedonsiirtonopeudet ja suurempi kapasiteetti pitää maailman kytketty. Uusia sovelluksia ovat kiinteä langaton internet-yhteys, kodeissa, ulkouima-broadcast sovelluksia, ilman tarvetta lähettää pakettiautot ja liitettävyys ihmisiä liikkeellä.
Yhteisöille 5G mahdollistaa miljardien laitteiden yhdistämisen älykkäisiin kaupunkeihin, älykkäisiin kouluihin ja älykkäisiin koteihin, älykkäisiin ja turvallisempiin ajoneuvoihin, parantaa terveydenhuoltoa ja koulutusta ja tarjoaa turvallisemman ja tehokkaamman asuinpaikan.

Yrityksille ja teollisuudelle, 5G ja IoT tarjoaa runsaasti tietoja, joiden avulla ne voivat saada oivalluksia heidän toiminta kuin koskaan ennen. Yritysten tulee toimia ja tehdä keskeiset päätökset ohjaavat tiedot, innovoida maataloudessa, smart tilojen ja valmistus, päällystys-tietä kustannussäästöjä, parempaa asiakaspalvelua kokemus ja pitkän aikavälin kasvua.

Uudet ja kehittyvät tekniikat, kuten virtuaalinen ja lisätty todellisuus, ovat kaikkien saatavilla. Virtuaalitodellisuus tarjoaa kytkettyjä kokemuksia, jotka eivät olleet aiemmin mahdollisia. Kanssa 5G ja VR sinulla on mahdollisuus matkustaa suosikki kaupunki, katsella live jalkapallo-ottelu, jossa tunne-maa, tai edes voi tarkastaa kiinteistöjen ja kävellä läpi uuden kodin kaikki mukavasti sohvalla istuen.

5G pitää meidät yhteydessä huomisen älykkäisiin kaupunkeihin, älykkäisiin koteihin ja älykkäisiin kouluihin ja mahdollistaa mahdollisuudet, joita emme ole vielä edes ajatelleet.

5g-parannettu mobiililaajakaista ja IoT mullistaa maatalouden ja maatalouden.

 

MILLOIN 5G KÄYNNISTYI?

Ensimmäiset 5G-palvelut aloitettiin monissa maissa vuonna 2019, ja 5G: n laajan saatavuuden odotetaan olevan vuoteen 2025 mennessä.

 

MITKÄ OVAT ENSIMMÄISET SOVELLUKSET 5G: LLE?

Kiinteä langaton yhteys koteihin ja parannetut mobiililaajakaistapalvelut ovat ensimmäisiä sovelluksia, joissa käytetään uusia 5G-puhelimia, tabletteja, langattoman yhteyden modeemeja ja kuumia kohtia.

 

MITÄ 5G-LAITTEET TARJOAVAT?

5G-laitteiden tärkeimmät edut ovat huomattavasti nopeammat tiedonsiirtonopeudet, sisällön lataaminen ja suoratoisto. Lisäksi 5G laitteet on lisääntynyt laskentatehoa ja hyödyntää pienempi latenssi, tarkoittaa, että laitteet nauttia lähes hetkellinen yhteydet verkkoon, sekä liitettävyys, kun liikkeellä, koska voit käyttää advanced antennin säteen ohjauksen.

MITÄ LAITTEITA ON SAATAVANA 5G: LLE?

Mobile-puhelimia, tabletteja ja kriisipesäkkeisiin varustettu 3G -, 4G-ja 5G-yhteydet käynnistettiin vuonna 2019 ja alhainen latenssi ja laajaa koneiden sovelluksia käyttämällä 5G kehitetään tulevina vuosina.

 

MITEN 5G TOIMII?

Useimmat operaattorit integroivat alun perin 5g-verkot olemassa oleviin 4G-verkkoihin jatkuvan yhteyden aikaansaamiseksi.

5G-verkkoarkkitehtuuri, joka kuvaa 5G: n ja 4G: n yhteistyötä, keskus-ja paikallispalvelimien kanssa, jotka tarjoavat käyttäjille nopeampaa sisältöä ja matalan viiveen sovelluksia.

Matkaviestinverkossa on kaksi pääkomponenttia, ”Radio Access Network” ja ”Core Network”.

Radio Access Network – koostuu eri tiloista, mukaan lukien pieniä soluja, tornit, mastot ja omistettu rakentamiseen ja kodin järjestelmiä, jotka connect mobile-käyttäjät ja langattomien laitteiden tärkein core-verkkoon.

Pienet solut ovat merkittävä piirre 5G-verkoissa erityisesti uusilla millimetriaaltotaajuuksilla (mmWave), joilla yhteysalue on hyvin lyhyt. Tarjota jatkuva yhteys, pieni solut jaetaan kahteen ryhmään riippuen siitä, missä käyttäjät tarvitsevat yhteyden, joka täydentää makro, verkko, joka tarjoaa laaja-alueen kattavuus.

5g-makrosolut käyttävät MIMO (multiple input, multiple output) – antenneja, joilla on useita elementtejä tai yhteyksiä lähettämään ja vastaanottamaan enemmän tietoja samanaikaisesti. Käyttäjille on hyötyä siitä, että useammat ihmiset voivat samanaikaisesti muodostaa yhteyden verkkoon ja ylläpitää suurta läpäisykykyä. Missä MIMO-antennit käyttää hyvin suuri määrä antennin elementtejä, ne ovat usein nimitystä ’massive MIMO’, on kuitenkin fyysinen koko on samanlainen kuin nykyiset 3G-ja 4G-tukiasema-antennit.

Ydinverkon – on mobile vaihto-ja tietoverkko, joka hallinnoi kaikkia matkaviestinverkon puhe -, data-ja internet-yhteydet. Sillä 5G, ’core network’ on uusittu paremmin integroida internet ja pilvi pohjaisia palveluja ja sisältää myös jaettu palvelimet verkon kautta parantamaan vasteajat (vähentää latenssi).

Monet 5G: n edistyneistä ominaisuuksista, mukaan lukien verkkotoimintojen virtualisointi ja verkon viipalointi eri sovelluksille ja palveluille, hallitaan ytimessä. Seuraavassa kuvassa on esitetty esimerkkejä paikallisista pilvi palvelimet tarjoavat nopeammin sisältöä käyttäjille (elokuva streaming) ja alhainen latenssi sovelluksia ajoneuvon törmäyksenestojärjestelmät.

Esimerkki paikallisesta palvelimesta 5G-verkossa, joka tarjoaa nopeamman yhteyden ja alhaisemmat vasteajat

Verkon viipalointi-mahdollistaa älykkään tavan segmentoida verkko tietylle teollisuudelle, yritykselle tai sovellukselle. Esimerkiksi pelastuslaitos voisi toimia verkkoviipaleella muista käyttäjistä riippumatta.

Verkkotoiminnon virtualisointi ( NVF) – on kyky asentaa Verkkotoiminnot reaaliajassa missä tahansa halutussa paikassa operaattorin pilvialustalla. Verkon toimintoja, jotka käytetään ajaa omistettu laitteisto esimerkiksi palomuuri ja salaus toimitiloissa, voivat nyt käyttää ohjelmistoa virtual machine. NVF on ratkaisevan tärkeää, jotta nopeutta, tehokkuutta ja ketteryyttä tukea uuden liiketoiminnan sovelluksia, ja on tärkeä teknologiaa 5G valmis ydin.

5G TYÖSKENTELEE 4G: N KANSSA

Kun 5G-yhteys on muodostettu, Käyttäjän laitteen (tai laitteen) yhteyden sekä 4G-verkko antaa valvonta-merkinanto-ja 5G-verkko auttaa antaa nopea datayhteys lisäämällä nykyisiin 4G-kapasiteettia.
Jos 5G-kattavuus on rajoitettu, tiedot kuljetetaan 4G-verkossa, joka tarjoaa jatkuvan yhteyden. Pohjimmiltaan tällä mallilla 5G-verkko täydentää nykyistä 4G-verkkoa

 

KUINKA 5G TOIMITTAA JATKUVAN YHTEYDEN, SUUREMMAN KAPASITEETIN JA NOPEAMMAN NOPEUDEN JA VASTEAJAT?
PAREMPI YHTEYS-AINA KYTKETTY
5G-verkot on suunniteltu toimimaan yhdessä 4G-verkkoja käyttämällä erilaisia makro-solut, pieniä soluja ja omistettu in-building systems. Pieni solut ovat mini-tukiasemat on suunniteltu hyvin paikallinen kattavuus yleensä alkaen 10 metriä muutaman sadan metrin tarjoamalla in-täyttää suuremman makro-verkkoon. Pienet solut ovat välttämättömiä 5G-verkoille, koska mmWave-taajuuksilla on hyvin lyhyt yhteysalue.

 

LISÄÄNTYNYT SPEKTRI – SUUREMPI KAPASITEETTI, ENEMMÄN KÄYTTÄJIÄ JA NOPEAMPI NOPEUS
Monissa maissa alkuperäisen taajuusalueilla 5G ovat alle 6 GHz: n (monissa tapauksissa 3.3-3.8 GHz: n taajuusalueet) ja vastaavat taajuudet nykyisten mobiili-ja Wi-Fi-verkot. Lisää matkaviestinverkon taajuuksia yli 6 GHz, mukaan lukien 26-28 GHz bändit usein kutsutaan millimetrin (mm) Aalto, tarjoaa merkittävästi enemmän kapasiteettia verrattuna nykyiseen mobile teknologioita. Lisäspektri ja suurempi kapasiteetti mahdollistavat enemmän käyttäjiä, enemmän tietoja ja nopeampia yhteyksiä. On myös odotettavissa, että olemassa olevien pienikaistaisten taajuuksien uudelleenkäyttö tapahtuu tulevaisuudessa 5G: lle, koska vanhat verkot vähenevät käytössä ja tukevat tulevia käyttötapauksia.

Lisääntynyt spektri mmWave-kaistalla tarjoaa paikallisen kattavuuden, koska ne toimivat vain lyhyillä etäisyyksillä. Tulevat 5G-asennukset voivat käyttää mmW-taajuuksia jopa 86 GHz: n taajuuksilla.

Mobiili spektri, joka näyttää radiotaajuusalueen 3-100 GHz: stä ja uuden 5G-spektrin yli 6 GHz.

Muut radiopalvelut (TV, Wi-Fi, kiinteät linkit ja satelliitti) näkyvät viitteenä. Lisätietoja sähkömagneettisesta spektristä on saatavilla täältä

 

MASSIIVINEN MIMO
usean elementin tukiasema – suurempi kapasiteetti, useita käyttäjiä, nopeampi data